dinsdag 10 maart 2009

De trucs van Electrabel

Les Nuits ElectrabelImage by sofiagk via Flickr

Veel tijd is er niet om de markt bij te houden na onze verhuizing: het was sowieso tijd om het gewone leven weer te hervatten. Maar een ervaring wil ik de lezers niet onthouden: de dubieuze methoden van Electrabel om haar klanten te houden.
Zoals u weet is de markt van de electriciteit en het gas officieel in staat van concurrentie: klanten kunnen kiezen voor de maatschappij die de meest gunstige condities aanbiedt. Omdat het eindproduct weinig verschilt, gas is gas en electriciteit is electriciteit, is eigenlijk alleen de prijs van belang en die verschillen tussen de verschillende maatschappijen niet zo erg veel. Reden waarom maar weinig mensen de moeite nemen om over te stappen, ook al is dat erg eenvoudig.
Maar wij wilden in elk geval de keuzevrijheid houden, en vroegen Electrabel om een maandcontract in plaats van een jaarcontract. Gelukkig lazen we de kleine lettertjes van het zojuist ontvangen contract nog even, want daarin stond dat we zouden tekenen voor een twee-jarig contract.
Meteen even gebeld en het was niet gemakkelijk om dat te veranderen. Maar liefst drie keer moest ik uitleggen wat ik wilde. Het lijkt nu voor elkaar te zijn, maar toch een reden om mensen te adviseren het contract goed te controleren, voordat ze akkoord gaan. Volgende maand gaan we weer even verder kijken.
Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: