vrijdag 20 februari 2009

De trucs van Telenet

TelenetImage via Wikipedia

Weinig kunnen schrijven, want het runnen van een huis blijkt naast een volledige dagtaak een wel heel arbeidsintensieve aangelegenheid te zijn. Elke dag wel iets, een deurwaarder die op zoek is naar een van de vorige bewoners. De mannen van Belgacom die telefoon en internet komen aanleggen (in Shanghai deed een mannetje dat). Het leveren van een slaapkamer. Het leveren van de nieuwe TV en dan nog de kunstjes van Telenet.
Wij hadden voor Telenet een weinig aantrekkelijk verzoek en ik moet zeggen, ze halen er alle trucks voor uit de kast om er iets meer van te maken. Naast de kabelaansluiting voor de TV hadden wij eigenlijk niks nodig. Wij krijgen gratis telefoon en internet vanwege het werk en dus hoefden we alleen voor zes euri per maand hun basispakket voor HD televisie te hebben. Dat was goedkoper dan Belgacom, terwijl de goedkoopste pakketten van zenders nauwelijks verschilden.
Wat wij pas later ontdekten was dat Telenet alleen niet genoeg is. Zij hebben weliswaar de kabelmaatschappij Integan overgenomen, maar die fusie is pas komende zomer rond. Dus moesten wij ook nog iemand van Integan laten komen om ook de kabelaansluiting te regelen. Het was wel netjes geweest als Telenet dat erbij had gezegd.
Verder ook al de eerste afrekening gekregen, net als de banken blijkt ook Telenet erg snel te zijn bij het in rekening brengen van de kosten. Wat bleek, ondanks ons verzoek om geen premie-pakketten aan zenders op te nemen, brachten ze wel kosten voor een sport en film pakket in rekening. De eerste maand is dat gratis, maar ik moet als klant nu wel actie ondernemen om daar volgende maand toch niet voor de kosten op te draaien. Ook niet zo netjes.
Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: