woensdag 11 februari 2009

Notarissen zoeken meer zaken

  *Object: Brussel's town gate of Denderm...Image via Wikipedia

Jaren geleden heb ik ontzettend veel plezier gehad met een berichtje in de Nederlandse media waarin de voorzitter van de Vereniging van Wasserijen meldde dat wij Nederlanders vaak stonken en vaker onze was moesten doen. Natuurlijk was de man er alleen op uit op een nogal doorzichtige wijze te proberen de omzet van zijn leden te verhogen.
Wat moeten we dan denken van het bericht in Het Nieuwsblad, waarin de Brusselse notarissen ons oproepen snel nu een huis te kopen, want na een daling van de huizenprijzen met zes procent verwachten ze dat de markt weer snel zal oppikken.
Meteen kwam de associatie met de woordvoerder van de Nederlandse vereniging van wasserijen weer op.
De notarissen noteren in een studie nogal grote verschillen binnen Brussel:
Volgens die studie wordt wonen duurder in Haren, Sint-Joost en Brussel-stad. De kostprijs blijft relatief stabiel in Ukkel, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde en Jette. Als je een koopje wil doen, dan kan je terecht in Koekelberg en Ganshoren.
De notarissen zagen in december het aantal verkoopakties teruglopen met negen procent en daarin is nog geen herstel gekomen. Dat lijkt stukken beter dan de verhalen uit Nederland, waar ik vorige week een reportage zag uit een notariskantoor waar de omzet met 50 procent was gedaald, gespeculeerd werd over faillisementen en vuige, want niet bevestigde, berichten suggereerden dat een enkele wanhopige notaris al geld op zijn bankrekening voor derden gebruikte om de lopende kosten te betalen.
De oproep van de Brusselse notarissen om vooral nu te kopen lijkt vooral ingegeven door hun eigen belang, niet direct het belang van de kopers.

Meer details bij De Tijd.

Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: