zaterdag 17 januari 2009

Crisis? Welke crisis?

Best Buy ShanghaiMinder druk dan in Wilrijk
by Fons1 via Flickr
Vandaag op stap geweest voor noodzakelijke nevenbezigheden bij het kopen van een nieuw huis. Koelkast, bed, slaapbank, matras, TV-scherm. Natuurlijk kozen we vandaag, omdat het midden in de solden-periode in Belgie is en we onze aankopen liefst nog deze maand willen afronden.
We waren niet de enigen die op dat idee waren gekomen. Officieel mag de wereld in crisis zijn, maar dat stopt de mensen niet om massaal uit te rukken voor het verrichten van aankopen. De verkopers die we spraken in diverse winkels bevestigden onze indrukken: het is drukker dan ooit.
Bizar druk was het aan de winkelcentra aan de Boomsesteenweg in Wilrijk, waar we maar met moeite een parkeerplaats konden vinden. Qua parkeercapaciteit zat dit gebied wel aan haar top.
Het was voor mij de eerste grote inkoop sinds ik uit China en Shanghai ben teruggekeerd en het ruime aanbod, en de concurrerende prijzen waren zelfs voor iemand die Shanghai gewend is, redelijk fors. We hebben rondjes gemaakt via Vanden Borre, naar Saturn en toen naar Krefel. Terwijl Saturn onverslaanbaar is in het aanbod, leken de betere deals vooral bij Krefel te zitten. Alle drie bieden ze aan het verschil met hun concurrenten goed te maken, als je dat kunt aantonen. Maar allereerst is het assortiment niet precies vergelijkbaar, en als je dan toch honderd meter verder bij Krefel staat, dan koop je daar en ga je niet bij Saturn zitten klagen.
Verder doodmoe en later deze maand definitieve beslissingen. Al hoop ik dan met want minder andere kopers.
Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: