woensdag 14 januari 2009

Huizenzoeksite helpt de koper

Huis Beernaert, EnameImage by Erf-goed.be via FlickrAls je een succesvolle datingsite kunt maken, dan moet je dat ook met een huizensite kunnen, moet Alexandre Baudoux hebben gedacht, volgens de Expresse. Immotrace.be biedt de mogelijkheid om na te gaan hoelang een huis al te koop staat, een interessant detail bij mogelijke onderhandelingen.
Nadeel is wel dat voor de echt interessante informatie een vergoeding tot 2,5 euro betaald moet worden, terwijl onze favoriete Immoweb gratis is.
Uiteindelijk gaat deze site toch weer op zoek bij de andere immo-sites. Onze ervaring is dat op immoweb de huizeneigenaren of makelaars panden soms liever weghalen en met een nieuwe foto opnieuw aanbieden, om zo te verhullen dat de prijs omlaag gaat. Maar dat is lang niet altijd het geval en wij zagen bij de panden die we volgden dat wel gebeuren, daar hadden we geen immotrace voor nodig.
Misschien wel handig voor mensen die wat minder tijd aan het zoeken willen besteden, al vonden wij het hele zoekproces wel een zinnig onderdeel van onze huizenjacht.
Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: