woensdag 7 januari 2009

Nederland: wachttijd bij verkoop een tot twee jaren

listinglarge.jpgImage by VICNL via FlickrOpmerkelijk nieuws van het makelaarsfront in Nederland. Volgens dit bericht in De Telegraaf duurt het voor een rijtjeshuis in Nederland gemiddeld een jaar voordacht het verkocht is. Duurdere vrijstaande woningen zouden zelfs een gemiddelde verkooptijd van twee jaren kennen.
Het blijkt een voorspelling te zijn van de consumentensite Woonnieuws en dat verklaart het curieuze bericht een beetje. Want om dit soort feiten vast te stellen zou je toch tenminste een jaartje of twee nodig hebben. De site vraagt zich ook af hoe het komt dat in deze markt de verkoopprijzen nog steeds stijgen:
Woordvoerder Rob Keijzer van de website: "Verkopers baseren hun vraagprijs op incidentele succesverhalen van anderen. Ze vinden dat als een vergelijkbare woning van een ander duur is verkocht, de eigen woning ook zoveel moet kunnen opleveren". Dit verklaart volgens hem dat vraagprijzen nog steeds doorstijgen. Keijzer adviseert verkopers om samen met hun makelaar opnieuw na te denken over een vraagprijs die past bij de huidige markt.
Ik voeg deze site ook maar toe aan mijn lijst met handige websites.
Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: