donderdag 15 januari 2009

Een dubbele brandverzekering

Wooded landscape of Ardennes.Image via WikipediaOpvallende discussie met de bank over onze brandverzekering. De oorspronkelijke uitleg was dat onze brandverzekering zou ingaan op het moment dat we het compromis tekenen. Omdat wij pas na het tekenen van het compromis over een brandverzekering kwamen te spreken, was dit dus al niet meer aan de orde.
Maar, zo werd ons verzekerd, omdat de eigenaar van het pand dat we gaan kopen ook zelf een brandverzekering heeft, betekent dat een dubbele brandverzekering, die alleen zinnig is als we al voor het verlijden van de acte in het huis aan de slag zouden gaan. Daarvoor zou de verzekering voorzien in een dekking, zonder dat daar direct kosten aan vast zaten, was de eerste uitleg.
Nu is die uitleg vergeten en heeft de bank de brandverzekering - zonder onze instemming - al in werking gesteld tegen het volle pond. Daar gaan we even tegen stijgeren. Het gaat uiteindelijk niet om erg veel geld, maar je wil toch zelf besluiten wanneer en waarop je een verzekering afsluit. Of niet?
Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: