zaterdag 10 januari 2009

Huizenkoopjes volgens De Tijd

Dunes and mansions in Knokke-HeistImage via WikipediaHet netto katern van het dagblad De Tijd geeft een aardig overzicht van de vastgoedmarkt in Vlaanderen en laat zien waar de huizen voor hoeveel (gemiddeld) in prijs zakten. Terwijl de markt niet zoveel inzakte als in andere landen als Spanje en het Verenigd Koninkrijk is volgens De Tijd in Belgie de prijs soms met vijf tot vijftien procent gezakt.
Ook het aantal dagen dat huizen te koop staan is nauwelijks gestegen, noteerde het blad bij Century 21, van 113 dagen in 2007 tot gemiddeld 115 dagen in 2008. Waar zitten dan de koopjes?
De vakantieregio's en vooral tweede huizen staan onder druk. Over de kust:
De tweede verblijven aan zee worden niet gespaard door de crisis. Vandaag al worden er enorme prijsverschillen opgetekend – tot wel 50 procent. Appartementen aan de Kust zakten al 20 tot 25 procent in prijs: tegenwoordig betaal je er gemiddeld2.000 euro per vierkante meter. In Knokke-Zoute ligt de prijs een stuk hoger: gemiddeld 10.000 euro per vierkante meter.
Onze regio, Antwerpen, staat niet aangegeven als een plek waar de gemiddelde prijzen fors omlaag gingen. Waarschijnlijk is dat dan toch een kwestie van onderhandelen.
Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: