maandag 12 januari 2009

hoofdkantoor Electrabel Nederland NV (Zwolle),...Image via WikipediaHoe moet dat met overstappen naar een nieuwe energieleverancier, vroeg ik op het Bouwinfo forum. En dat leverde snel een bruikbaar antwoord op:
In principe blijft bij een verhuis je huidige contract van kracht. Dus bekijk of je een contract had op je naam voor de verhuis, indien zo ben je hier nog altijd aan gebonden (tot het einde van dat contract, en je kan het pas opzeggen een maand voor opzegtermijn - schriftelijk). Ben je niet gebonden door een contract op je naam kan je inderdaad tijdelijk om het even welke leverancier nemen, maar de huidige (Electrabel) zal het meest praktisch zijn.

Neem dan alleszins wel een contract van onbepaalde duur, maandelijks opzegbaar. Anders hang je vast voor een jaar of meer.
Het is dus nog niet zo gemakkelijk om van de heersende machten af te komen. Dat gaan we na onze verhuizing verder uitzoeken. Het verlijden van de acte voor ons nieuwe huis staat nu vast op 6 februari, dus we gaan even de meer noodzakelijk dingen regelen.
Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: