dinsdag 13 januari 2009

Meer over de energiecontracten: toch maar rondbellen

Vandaag toch maar even met Electrabel gebeld omdat hun verder uitstekende website toch geen antwoord geeft op enkele prangende vragen. Bijvoorbeeld: wat is het beste moment om naar nieuwe leveranciers voor electriciteit en aardgas om te kijken.
We hebben nu een jaarcontract dat in maart afloopt, maar - zo liet de vriendelijke mevrouw van de Energielijn weten - als we verhuizen kunnen we dat contract onderbreken zonder dat w{{fr|Éolienne et centrale thermique Nuon à Slo...Image via Wikipediae een boete krijgen. In ons nieuwe huis krijgen we dan een nieuw contract aangeboden en daarmee is het dan uitkijken. Dan moeten we in elk geval geen jaarcontract afsluiten en misschien is het beter als ik alvast even met Vergelijk.be de leveranciers weer vergelijken.
De verschillen blijken bij de electriciteit minimaal te zijn. Liminus, Nuon en Essent doen het enkele tienjes per jaar beter dan Electrabel, maar dat lijkt geen aanleiding te zijn voor veel gedoe. Tenzij de overstappremie aantrekkelijk is.
Bij aardgas blijken de verschillen iets groter te zijn. Luminus is daar op jaarbasis 50 euro goedkoper dan de eerstvolgende, Carrefour Energie en Ebem. Electrabel staat hier op nummer vier, maar is alleen fors duurder dan Luminus, voor de rest zitten ze op hetzelfde niveau.
Ik vrees dat dit toch enkele uren bellen gaat worden.
Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: