donderdag 11 december 2008

Banken verlagen hypotheekrente

Dexia bank building - BrusselsDexia in Brussels
by John & Mel Kots via Flickr
De hypotheekmarkt komt nu echt in beweging, zo blijkt uit dit verhaal van opnieuw De Morgen. (Deze krant lijkt in deze hoek het eerste met verhalen te komen.)
Geld van de bank lenen voor een woning wordt goedkoper. Dexia en KBC verlagen hun rente op woonkredieten. Fortis en Axa volgen later deze week, waardoor ook de rest van de sector moet volgen. De vaste hypotheekrente duikt zo weer onder de 5 procent.
Ook de cijfers die wij vandaag kregen zitten onder de vijf procent, maar dan wel fors. Geciteerd in De Morgen zegt KBC:
Het basistarief voor goede klanten staat nu op 4,69 procent. "Begin juli lag dit tarief nog op 6,15 procent, of bijna 1,5 procent hoger dan het tarief dat voortaan geldt. Voor de kredietnemer betekent dit een verschil van bijna 80 euro per maandelijkse aflossing, voor een krediet van 100.000 euro met een looptijd van 20 jaar", rekent KBC voor.
De tarieven die wij vandaag van Finshop kregen - en zij werken met al deze banken - is voor een hypotheek waarvan de rente vijf jaren vast staat vandaag 4,53 procent en voor een rente die een jaar vast staat 4,34 procent. Dat is een percentage zonder enige verplichting zoals domicialisering, brandverzekering en een schuld/saldo verzekering. Neemt men die wel, dan kan het percentage nog wat omlaag.
Wij blijven de zaak verder volgen.
Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: