dinsdag 2 december 2008

De tweede orientatie: wandelen en nog meer kijken

Als een huis door de eerste selectie was heen gekomen, dan organiseerden we een afspraak voor een bezichtiging.
Maar voor of na die afspraak gingen we weer op stap: wandelen in de buurt, kijken waar de winkels liggen, of de scholen niet te dichtbij zij, hoe de buurt er verder uit ziet.
Ook gingen altijd even bij Google Earth kijken of we daar nog iets konden zien. Niet altijd konden we in de ramen kijken, want de satellietfoto's waren niet altijd goed genoeg. Maar soms zagen we opvallende zaken.
Bijvoorbeeld op deze foto van een huis in Brecht zagen we naast de grote autoweg E19 - die was ons al opgevallen - nog een witte streep net langs onze potentiele tuin lopen. Dat bleek de hogesnelheidstrein te zijn tussen Antwerpen en de Nederlandse grens richting Schiphol en Amsterdam. Omdat die lijn vanwege vertragingen nog niet in dienst is, was het dus moeilijk te beoordelen hoeveel echte lawaaioverlast wij daarvan konden ondervinden. Wat nog vervelender was, was dat de eigenaren niet op dit kleine akkefietje hadden gewezen. Het huis was het eerste dat ons echt beviel, maar omdat we zelf moesten ontdekken dat we aan een lawaaierige spoorbaan met in de toekomst elke tien minuten een trein zaten, zijn we niet verder gegaan.

Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: