maandag 29 december 2008

Verhuizen: nieuwe issues

J.Bey-Meubelkist Meubelsby we-make-money-not-art via FlickrWe blijven hier de ontwikkelingen van de huizenmarkten volgen. Bijvoorbeeld de voorspelling dat de markt in Nederland met maar liefst met 40 procent dreigt te dalen is een verhaal dat we niet kunnen negeren, al is de situatie in Vlaanderen wat anders omdat de huizenprijzen nooit zo enorm gestegen zijn als in Nederland.
Maar we hebben inmiddels een afspraak met een bank (daarover binnenkort meer), een datum met de notaris geprikt voor het verlijden van de acte, en dus kunnen we ons gaan concentreren op een nieuwe categorie zorgen. Welke verhuizer gaan we kiezen? En hoe gaan we ons nieuwe en grotere huis een beetje inrichten?
We waren blij verrast met de vondst van Troc, een goed georganiseerde keten van tweedehands spullen. Het is een fenomeen dat we in Nederland niet goed kennen: daar kennen we hoogstens de particulieren die de dag van het grofvuil door de straten racen. Het van oorsprong uit Frankrijk afkomstige Troc bemiddelt tussen aanbieders en vragers van goederen. Hun website geeft maar een te klein beeld, maar we zijn inmiddels bij een hele serie winkels geweest en we waren verbijsterd. Verbijsterd over de vaak grote hoeveelheden aan gruwelijk lelijke spullen, maar ook bijzonder mooie zaken.
Troc is zo goed georganiseerd, dat je er zeker nog wel juweeltjes aan kunt treffen, maar wel juweeltjes die door het personeel van Troc al als zodanig zijn geidentificeerd en van een prijs zijn voorzien. Bij onze nieuwe speurtochten zijn we al bij de meeste Troc's in Vlaanderen geweest. Meer ook hierover later.
Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: