dinsdag 2 december 2008

Keuze: de stad of een groot huis?

Noordland bridges, Antwerp, Belgiumby Koos_Fernhout via FlickrEen tijdlang heeft ook de stad Antwerpen hoog op onze agenda gestaan. We hebben met veel plezier in de stad rondgelopen en vooral in 't Zuid waren heel veel mooie projecten in buurten die duidelijk op het punt stonden snel meer waarde te worden. Daar een apartement - want een huis zou zeker niet in ons budget passen - zou betekenen dat ook de waarde van het apartement snel zou stijgen.
Uiteindelijk hebben we toch niet voor de stad gekozen. Ook de Antwerpse projectontwikkelaar hadden die rekensom gemaakt en de prijzen voor de nieuwbouw waren al fors hoog. We zouden niet meer ruimte krijgen dan de 90 vierkante meter die we nu bewonen en daar waren we erg aan toe. In de regio buiten de stad Antwerpen zagen we huizen die voor eenzelfde prijs twee- tot driehonderd vierkante meter bewoonbare ruimte verschaften, met vaak een ruime tuin erbij.
Dat betekende wel dat we de verleidingen van de grote stad Antwerpen, de mooie winkels, de cafe's, de restaurants, niet op een steenworp afstand hebben liggen. Maar uiteindelijk is het toch een kwestie van keuzes maken. En dan hebben we gedaan, zij het soms met pijn in het hart.
Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: