maandag 1 december 2008

Waarom Antwerpen?

Zaventem Municipal HallImage via WikipediaDeze ervaringen over het kopen van een huis zijn gebaseerd op onze eigen ervaringen. Sommige zijn uitwisselbaar, andere niet. Wij kozen voor het noordelijke deel van Antwerpen, omdat dat qua werk en verbindingen het beste uitkwam. Dat beperkt natuurlijk onze ervaringen.
Waarom deze regio? Het is een aantrekkelijk gebied. Vanwege ons werk is het handig om dicht bij Nederland en Schiphol te blijven. Zaventem biedt ook wel goeie verbindingen, maar dat vraagt bij veel intercontinale vluchten toch vraag om teveel overstappen.
De huizen in de regio Antwerpen zijn wat duurder dan in de rest van Vlaanderen, maar het gemak van de goede verbindingen wint dan toch. Bovendien zijn de huizen hier mooier, groter en niet zo snel in prijs gestegen als huizen in Nederland. Bovendien was de timing - denken wij - goed, vanwege de financiele crisis. Die lijkt op het eerste gezicht in Vlaanderen wat minder effect te hebben, ook omdat de prijzen hier nooit het absurde niveau van Nederland hebben gehaald, maar het gaf ons de mogelijkheid goed te onderhandelen.
We houden onze vingers nog gekruist voor de toekomst. Als de crisis zich forser doorzet dan we nu verwachten, dan hebben we misschien toch te duur gekocht. Maar omdat we zelf in het huis gaan wonen, en het niet vanwege de speculatie hebben aangeschaft, is die mogelijke terugval te overleven. Anders dan de voorbeelden die ik ken uit (eerder) Hongkong en nu de Verenigde Staten, Groot-Brittannie en Spanje, waar huiseigenaren echt in de problemen komen.
Meer over onze keuzes later.
Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: