maandag 1 december 2008

Under construction

béguinage of Lierre / begijnhof van Lier, Flan...Image by e³°°° via FlickrElke weblog is altijd "under construction" want regelmatig zal hier wat veranderen. Maar deze weblog is heel erg onder constructie, want pas net begonnen. Als het geraamte staat zal deze bijdrage inmiddels uit het zicht zijn verdwenen.
Wat is het plan? De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het kopen van een huis in Vlaanderen, de regio Antwerpen om precies te zijn. Dat was hard werken, want we kenden de markt niet en veel van de gewoontes waren nieuw voor ons. Wij zijn tenslotte geen professionele huizenkopers.
Wij dachten dat het een goed plan is om onze ervaringen te delen, en waar nodig door echte deskundigen te laten corrigeren. Wat ons betreft is voor ons eigen huis de kogel door de kerk, de zaak moet nog afgerond worden, maar het is tijd om wat van onze avonturen met een geinteresseerd publiek te delen.
Voor een deel is het heel specifieke informatie: uit het najaar 2008, midden in de financiele crisis. In de regio Antwerpen, in Brasschaat om precies te zijn. En het gaat natuurlijk om een huis dat aan onze moeilijke wensen zou voldoen. Met al die beperkingen gaan we in de komende tijd bekijken of onze ervaringen op een zinvolle wijze gedeeld kunnen worden.
Informatie over de huizenmarkt in Vlaanderen is deels heel goed te vinden, maar we hebben ook een paar zaken geleerd die voor de Vlamingen misschien heel vanzelfsprekend zijn, maar niet voor ons als relatieve buitenstaanders.
Tot binnenkort, als de constructie hier staat.
Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: