maandag 1 december 2008

De eerste orientatie: immoweb

Het Steen, AntwerpenHet Steen in Antwerpen
by Erf-goed.be via Flickr
De eerste verplichte gang bij het vinden van een huis in Vlaanderen is Immoweb, de toonaangevende website over onroerend goed in deze regio. Er zijn wat concurrenten, zoals Hebbes, maar Immoweb heeft de meest volledige selectie van woningen die te koop staan en bovendien een handige zoekmachine. Voor de voornaamste vragen over het kopen of verkopen van een woning heeft het heel handige dossiers, die voor een eerste orientatie eigenlijk een must zijn. Wij hebben veel gebruik gemaakt van deze site.
De website dwingt je na te denken over een aantal cruciale vragen. Hoe groot moet je huis zijn? Hoeveel wil je betalen, en hoeveel kun je je veroorloven qua hypotheek? Hoe ziet de markt eruit en wat zijn de bewegingen?
Wij hebben de afgelopen maanden ongeveer vijftig verschillende huizen bezocht en gevolgd via Immoweb. De website lijkt wat dat betreft meer op de hand te zijn van de verkopers dan van de kopers, al kan dat deels ook aan de individuele kopers liggen. Wij probeerden via Immoweb uit te zoeken welke huizen langer te koop stonden en in prijs omlaag gingen. Dat konden we soms goed volgen, maar soms doken onze favorieten met een lagere prijs op met een nieuwe foto onder een groep "nieuwe" aanbiedingen. Wat dat betreft is het belangrijk goeie kriteria qua postcode en prijs aan te leggen om de ontwikkelingen van jouw deel van de markt goed te volgen.
Reblog this post [with Zemanta]

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ER IS NOG EEN ZEER GOEDE IMMOBILIEN SITE DIE DE LAATSTE JAREN ZEER POPULAIR IS NAMELIJK WWW.IMMOVAST.COM
ZIJ HEBBEN MEER DAN 50.000 IMMO ZOEKERTJES IN HEEL BELGIE.
OOK EEN AANRADER!

Anoniem zei

Ja ik heb dat ook gezien, er staan op immovast.com ook heel veel panden echt ook interessant.